• Welkom bij de Lions Badhoevedorp

  In Lionsclubs werken mensen uit de lokale gemeenschap op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is.

  Primair voor de lokale gemeenschap, maar daarnaast via de overkoepelende organisatie Lionsclubs International ook vaak voor hulpverlening elders in de wereld.

  Lionsclubs bepalen zelf de doelen die ze willen ondersteunen en de wijze waarop ze uitvoering geven aan de dienstverlening.

  Politiek, religie en etnische achtergrond zijn in het clubleven taboe, maar verder zijn Lionsclubs binnen bepaalde spelregels autonoom.

  Er zijn mannenclubs , vrouwenclubs en gemengde clubs, maar geen enkele club is hetzelfde!

  De minimum leeftijd voor het lidmaatschap is 18 jaar, er is geen maximumleeftijd.

  Lionsclubs handelen onder het motto: We Serve, wij dienen.

  's Werelds grootste Service-organisatie

  De Lionsorganisatie is in 1917 in Chicago opgericht. Nu zijn er wereldwijd ca. 46.000 Lionsclubs, waar 1.400.000 Lions lid van zijn.

  Nederland heeft 435 Lionsclubs met totaal 11.500 leden.

  De Nederlandse Lionsclubs vind je hier en Lionsclubs in andere landen vind je hier.

  Op onze clubwebsite vind je de projecten waar de Lions Badhoevedorp zich voor inzetten.

  Via de afdracht van contributie en de opbrengst van speciale campagnes zijn fondsen gecreëerd, welke worden beheerd door Lions Clubs International Foundation ►.

  Deze middelen worden met name ingezet voor grootschalige hulpverlening bij rampen, blindheidbestrijding, bestrijding van mazelen, etc.

  Iedere cent naar het goede doel

  De Financial Times heeft ooit de Lionsorganisatie betiteld als ‘Best NGO in the world’.

  Alle bedragen die worden ingezameld gaan voor 100% naar het bestemde doel. De kosten van de organisatie dragen de Lions volledig zelf d.m.v. de contributie